+30 210 9942805 hello@foodmadegood.gr

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Μοιραζόμαστε τη γνώση, εμπνέουμε την αλλαγή, μαθαίνουμε από άλλους και εξουσιοδοτούμε τους ανθρώπους να κάνουν καλύτερες επιλογές φαγητού που, με τη σειρά τους, θα έχουν θετικό αντίκτυπο στο ευρύτερο σύστημα τροφίμων και, τελικά, στο φαγητό στο πιάτο μας.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής

Ιωάννης Παππάς

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Food Made Good Greece είναι ένας από τους οραματιστές που εισήγαγε αυτήν την ιδέα στην Ελλάδα πριν χρόνια. Επιχειρηματίας σε ποικίλους τομείς, με εμπειρία άνω των 29 ετών, με επίκεντρο την Αειφορία στον Τουρισμό, την Ενέργεια και την Περιβαλλοντική Απόδοση στις Υποδομές και τα Κτήρια, συμβουλεύοντας την τυποποίηση των εταιρειών και την τεχνολογική εφαρμογή μεθοδολογιών προσαρμογής και μετριασμού του κλιματικού αντικτύπου. Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, με διδακτορικό στην Εφαρμοσμένη Μηχανική, Επικεφαλής Αξιολογητής Προορισμών, Ελεγκτής / Αξιολογητής Προτύπων Πιστοποίησης Αειφόρου Τουρισμού, με επίκεντρο τα ξενοδοχεία, τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τους προορισμούς και επικεφαλής εκπαιδευτής για το GSTC στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επίσης, είναι εμπειρογνώμονας αειφορίας σε πολλά ερευνητικά έργα,ενώ υπήρξε ομιλητής σε συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με τη αειφορία σε διάφορους τομείς, έχοντας ένα εκτεταμένο εθνικό και παγκόσμιο δίκτυο για την αειφόρο γαστρονομία και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

 

 

Συνιδρυτής/Διαχειριστής Έρευνας και Ανάπτυξης

Πάνος Κυριλής

Ο Παναγιώτης Κυρίλης, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Northumbria Newcastle, ως Μηχανολόγος Μηχανικός, δημιουργώντας μια αναφορά αειφορίας σε διάφορες πτυχές ως σχεδιαστής, εφευρέτης και μηχανικός. Συνιδρυτής της Food Made Good Greece καθώς είναι νέος πιστός της βιώσιμης γαστρονομίας, της φιλοξενίας και του τουρισμού, όπου δημιουργεί λύσεις και υπηρεσίες ερευνητικών προγραμμάτων.

Διαχειριστής Marketing και Branding

Δημοσθένης Μπρούσαλης

Ο  Δημοσθένης Μπρούσαλης είναι σύμβουλος ταυτότητας και επικοινωνίας επιχειρήσεων. Είναι ειδικευμένος σε μελέτες στρατηγικής και δημιουργίας εικόνας και ταυτότητας (branding) κατέχοντας ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, με αξιοσημείωτη ενασχόληση με τη γαστρονομία. Σημαντικές μελέτες επωνυμίας που εκδόθηκαν από τον Δημοσθένη Μπρούσαλη, έχουν βραβευθεί και δημοσιευθεί επανειλημμένα και εκτίθενται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπήρξε βασικός ομιλητής σε συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σχετικά με το Branding και τη Γαστρονομία, καθώς και μέλος επιτροπών εμπειρογνωμόνων και επιτροπών ελληνικών και διεθνών διαγωνισμών. Ο Δημοσθένης Μπρούσαλης είναι επικεφαλής συμβουλευτικών ομάδων σε διάφορα Ελληνικά Έργα για τη δημιουργία Προγραμμάτων Στρατηγικής Γαστρονομικού Προορισμού.

 

 

Διευθύντρια Πωλήσεων

Κατερίνα Ζαχαριόγλου

Με καταγωγή από την Κεντρική Ασία και την Αρκαδία, η Κατερίνα Ζαχαριόγλου, επικεντρώθηκε στη διαχείριση λιανικών και μη πωλήσεων από το 1996, ειδικευμένη στη βιομηχανία ενδυμάτων και υποδημάτων, σε ισχυρές ελληνικές μάρκες. Τα τελευταία χρόνια, μετακινήθηκε από το λιανικό εμπόριο στον αειφόρο τουρισμό και τη γαστρονομία, λόγω ευαισθητοποίσηής της σε ζητήματα διατροφής και περιβάλλοντος. Λατρεύει την αναζήτηση νέων προκλήσεων και θαυμάζει τους ανθρώπους με αληθινές αξίες, δημιουργώντας ιστορίες για βιώσιμη γαστρονομία και συνδέοντας τις κουκίδες της ελληνικής παράδοσης και τα ταξίδια.

Διαχειριστής Ποιότητας

Αλέξανδρος Πανταζάρας

Ξεκινώντας από την Αθήνα, συνεχίζοντας στην Κύπρο, τη Σιγκαπούρη και πίσω στην Αθήνα, ο Αλέξανδρος έκανε το ταξίδι του σε διαφορετικές κουλτούρες τροφίμων! Χάρη στο ακαδημαϊκό του υπόβαθρο, ο Δρ. Αλέξανδρος Πανταζαράς έχει ανώτερη εμπειρία στη διαχείριση έργων που σχετίζεται με την Έρευνα και την Ανάπτυξη. Η αειφορία υπήρξε βασική ιδέα σε όλες τις ακαδημαϊκές του αναζητήσεις και βασική πτυχή του παρελθόντος και του παρόντος έργου του. Τα τελευταία χρόνια, τα ενδιαφέροντά του έγκειται στη διευκόλυνση της σύνδεσης της επιχειρηματικής ανάπτυξης με την κλιματική αλλαγή και τις περιβαλλοντικές πτυχές της αειφορίας (οργανωτικά και σχετιζόμενα με το προϊόν αποτυπώματα περιβάλλοντος και άνθρακα).

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

 

CHAIRMAN

Giles Gibbons

Inspired by his mother (Restauranteur, teacher, chef), food has played a fundamental part of Giles’ life. This culminated in opening The Good Cook, in 1998, the first ‘social’ restaurant in the UK. This operated alongside the consulting business Giles founded, Good Business, working for some of the world’s largest food businesses in helping them on their sustainability journey. These experiences highlighted the challenge around sustainability in the food service sector and so together with fellow founders, the idea of a sustainability association for restaurants was born.

NON-EXECUTIVE DIRECTOR

Mark Sainsbury

Hospitality industry veteran, Mark Sainsbury has worked in restaurants and hotels in London for 25 years. He opened the multi award winning Moro restaurant, alongside Sam and Sam Clark in 1997. In 2004 Mark opened his first hotel, the 59-room Zetter Hotel with his partner Michael Benyan. The Group then went on to open Bistrot Bruno Loubet, The Zetter Townhouse Clerkenwell, Grain Store restaurant and in 2015 The Zetter Townhouse Marylebone. Mark co-founded the Sustainable Restaurant Association and serves as a trustee on his own charitable trust the Mark Leonard Trust, the Ashden Awards for Sustainable Energy and the Linbury Trusts

NON-EXECUTIVE DIRECTOR

Andrew Stephen

Andrew Stephen is CEO of the Sustainable Restaurant Association SRA. Before joining the SRA, Andrew worked with 2degrees, on supplier programmes with large scale organisations like Bord Bia, Asda and Unilever. He’s been involved in opening up the sustainability conversation to new audiences and markets in a range of other roles in film production, advertising agencies and social enterprises. He has an MSc in Business Strategy and the Environment as well as an obsession with good food.

DIRECTOR & CEO

Simon Heppner

 

After an early career managing restaurants in London, Simon became involved in offshore and remote location facilities management, deploying accommodation vessels to East Timor for the UN in 1999 and to West Africa for Total and Agip. Simon took responsibility for the increasingly demanding sustainability requirements under these contracts before joining Good Business, Europe’s leading corporate responsibility consultancy, in 2006 to pursue this aspect full time and co-founding the Sustainable Restaurant Association in 2010. Simon is a resident judge for the Mercury awards, chair of the advisory board for Unpackaged and a non-executive director for Farm Wilder and lives in Stroud with an unruly menagerie of children and animals.

OPERATIONS MANAGER

Isabel Terry

Isabel joined The Sustainable Restaurant Association in 2016 having previously worked at sustainability consultancy Anthesis. She has advised clients including Tesco, Nestle, IHG and WRAP on a range of matters from helping to set public sustainability targets to effective communication of CSR strategies. Whilst at the SRA Isabel has worked with many international businesses including restaurants, hotel groups and transport services across Europe, Latin America and Asia to identify appropriate sustainability standards in line with differing markets. In 2018 she joined the new team at Food Made Good global to support the international expansion and has just completed a masters in Sustainable Development.

DIGITAL MANAGER (SRA)

Nell Armitage

Having recently completed an MSc in Food Policy, Nell’s dissertation focused on the sustainability of alternative meat sources and wild game in the UK. She has previously worked at the Food Foundation, the National Literacy Trust and family members club Maggie & Rose gaining experience in tech and project management. Nell joined the Sustainable Restaurant Association at the beginning of 2018 to help support delivery of the SRA’s programmes including Food Made Good.

PARTNER FOR GOOD

Want to work with us? Or be a partner? Get in touch and tell us where your sustainability passions lie.