+30 210 9942805 hello@foodmadegood.gr

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το φαγητό είναι απαραίτητο, όχι μόνο γιατί ικανοποιεί τις βασικές μας διατροφικές ανάγκες αλλά και επειδή μας φέρνει κοντά μέσα από κοινές εμπειρίες. Η προετοιμασία, η κοινή χρήση και κατανάλωση φαγητού, βρίσκονται στο επίκεντρο της ανθρώπινης φύσης, με αποτέλεσμα οι μάγειρες και οι σεφ να έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην κοινωνία, ως καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες της κουλτούρας μας.

Γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο από τις αρχές του 21ου αιώνα ότι υπάρχουν προβλήματα στο σύστημα διατροφής μας. Ο τρόπος που παράγουμε, καταναλώνουμε και απορρίπτουμε τρόφιμα έχει αναγνωριστεί ως βασικός υπαίτιος σε όλα, από την κλιματική αλλαγή έως την αποψίλωση των δασών, την απώλεια βιοποικιλότητας έως την παχυσαρκία, τη φτώχεια έως την καταναγκαστική εργασία, τη λειψυδρία έως την πλαστική ρύπανση.

Ως Food Made Good Greece, οι επιλογές που κάνουμε στον τρόπο εργασίας μας, οι προμηθευτές και τα συστατικά που επιλέγουμε, καθορίζουν αν συμβάλλουμε σε αυτά τα προβλήματα ή προωθούμε λύσεις.

Και ως καταναλωτές, θέλουμε οι επιλογές που κάνουμε για το πού τρώμε και για τις επιχειρήσεις που υποστηρίζουμε, να ευθυγραμμίζονται με τα αντικείμενα που μας ενδιαφέρουν, είτε πρόκειται για την καλή διαβίωση των ζώων, τη χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα ή μια πολιτική ορθών πρακτικών.

Τόσο για τους σεφ όσο και για τους καταναλωτές, η επιλογή καλών πρακτικών μπορεί συχνά να φαίνεται αδύνατη, λόγω της πολυπλοκότητας του σύγχρονου συστήματος τροφίμων.

Δημιουργήσαμε το Food Made Good Greece, ως πρόγραμμα συμμετοχής για επιχειρήσεις που ήθελαν να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρόκληση αειφορίας και για καταναλωτές που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη των επιλογών τους για καλό.

Η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις εστίασεις να λειτουγήσουν πιο αειφόρα. Κλιμακώνοντας την αποστολή μας, έχουμε το όραμα να δημιουργηθεί ένα ευρύτερα πιο αειφόρο σύστημα τροφίμων.